Velija Katica i Dženan Muminović istupili su iz Stranke demokratske akcije (SDA) odnosno Demokratske fronte (DF) i osnovali klub samostalnih zastupnika u Vijeću Općine Centar, saznaje Dnevni avaz.

Katica, inače nositelj liste SDA na skoro održanim Lokalnim izborima, osvojio je najveći broj glasova ove stranke ali je istupio zbog nagomilanog nezadovoljstva i loših izbornih rezultata ove stranke.  

Isto je učinio i Dženan Muminović, koji je istupio iz Kluba DF-a. Najavili su da će ubuduće djelovati kao  Klub samostalnih vijećnika u kojem će šef Kluba će biti Muminović a zamjenik će biti Katica.

Dnevni avaz je u posjedu faksimila odluke o formiranju Kluba samostalnih vijećnika u kojem se navodi da oni traže da im se "osiguraju sva prava regulirana u skladu s pozitivnim zakonskim i podzakonskim aktima o financiranju političkih stranaka i klubova vijećnika".

Podsjećamo da je lider SDA Bakir Izetbegović svojevremeno kazao, kada je za načelnika Općine Centar izabran SDA-ov kadar Nedžad Ajnadžić, kako je ta općina važnija od deset drugih.

Prema svemu sudeći, ovim činom istupanja iz Kluba SDA jasno je da se Bakirova SDA raspada i u Općini Centar.