Velika mreža pedofilije, u koju je uključena 51 osoba, raskrinkana je u Norveškoj, priopćeno je iz Ministarstva policije te skandinavske zemlje.

Zamjenik policijskog šefa Guner Flaustad rekao je kako je riječ o najvećoj akciji protiv zlostavljanja djece koja je ikada pokrenuta u toj zemlji.

 Do sada je, kako je potvrdio, uhićeno 20 muškaraca na zapadu Norveške. Ostalih 31 osumnjičenih su iz ostalih krajeva zemlje, potvrdio je Flaustad, prenosi "NewYork Times".

Među osumnjičenima, kako je naglasio Flojstad, nalaze se i visokoobrazovani ljudi, odvjetnici i političari.

Novinarima je rekao da ne može otkrivati više detalja u okviru istrage poznatije kao "Tamna soba", koja je počela još 2015.

Policija navodi da je akcija tek počela, kao i da 51 osumnjičeni nije konačan broj pedofila koji vrebaju u toj skandinavskoj zemlji. Norveški tužitelji vrde da su osumnjičenici koristili "mračnu stranu interneta", poznatiju kao "Dark web", gde su uz potpunu anonimnost uspijevali skriti svoje tragove, barem do sada.

Flaustad je istaknuo da su među uhićenim pedofilima i oni koji se sumnjiče za zlostavljanje novorođenčeta, kao i jedan koji je seksualno zlostavljao vlastitu djecu.