Kako prenosi NOVA TV aktualni požeško-slavonski župan (ramski zet) Alojz Tomašević, umirovljeni general, jedan je od trojice kandidata iz redova HDZ-a koji bi u novoj Vladi RH mogao preuzeti resor Ministarstva obrane i postati ministrom obrane. Iz redova HDZ-a kanidati za mjesto ministra obrane su još Damir Krstičević i Drago Matanović.

Prema svemu sudeći zadnja riječ će biti na mandataru koji bi trebao dati suglasnost za jednog od trojice predloženih kandidata.

Aktualni požeško-slavonski župan Tomašević rođen je 7. rujna 1961. godine u Bučju pokraj Pleternice. Oženjen je, otac troje djece.
Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine, pripadnik 108. i 123. brigade Hrvatske vojske.
Zvanje diplomirani ekonomist stekao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Završio je Zapovjedno-stožernu i ratnu školu Oružanih snaga RH. Tijekom bogate vojne karijere školovan i u Mađarskoj, Engleskoj, SAD-u te Kanadi. Bio zapovjednik Vojarne u Požegi te Središta za obuku vojnika u Požegi. Bio zapovjednik Dočasnike škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske Črnomerec u Zagrebu. Bio i načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu.

Umirovljen je 30. lipnja 2012. godine u činu brigadnoga generala Hrvatske vojske. Na neposrednim izborima 02. lipnja 2013. godine, od strane građana Požeško-slavonske županije izabran za požeško-slavonskoga župana, kao kandidat koalicije HDZ – HSS – HSLS – HSP dr. Ante Starčević – Stranka umirovljenika.