Središnje izborno povjerenstvo BiH je na sjednici proteklog tjedna završilo postupak ovjere prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima u BiH koji će se održati u nedjelju, 02. listopada 2016 godine. Nakon odluka Apelacijskog odjela Suda BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH je dodatno ovjerilo još 3 političke stranke, a nakon otklanjanja nedostataka u prijavi i još jednog kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime grupe građana.

Tako da su ukupno ovjerene prijave 107 političkih stranaka, 309 neovisnih kandidata, 52 kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime 52 grupe građana i 6 kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime 6 udruga građana.

Kad su u pitanju ovjere političkih stranaka i neovisnih kandidata za općinu Prozor-Rama, došlo je do određene izmjene, za razliku od prošloga puta.


S imenima kandidata za načelnika općine Prozor Rama izašli su HDZ BiH, HDZ 1990 i SDA, a to su Ante Pavličević, Jozo Ivančević, aktualni načelnik općine i Smajo Heljić. Također, prijavu za načelničku poziciju prema podacima iz SIP-a podnio je još i Savez za bolju budućnost (SBB).