Uz glavnu utrku, održala se i Dječija humanitarna utrka za najmlađe kao i Humanitarna građanska šetnja "1382" . U Konjic su tako stigli trkači iz sedam država i to: Hrvatske, Srbije, Njemačke, Velike Britanije, Švedske, Austrije i naravno iz Bosne i Hercegovine. Prva manifestacija počela je već u 17 sati, a to je Dječija humanitarna utrka u kojoj je učestvovalo 250 mališana u pet starosnih kategorija. Nakon toga, od 19:30 sati održana je Humanitarna šetnja građana koja je startala zajedno sa glavnom utrkom na 10 kilometara.

Pobjednik utrke na 10 kilometara je Osman Junuzović iz Doboj Istoka koji je ovu dionicu istrčao za 32:12 minut. Drugo mjesto pripalo je Aliji Imamoviću, a treće Anti Pokrajčiću.

U konkurenciji žena slavila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, dok je Hanifa Terzić bila druga.

Glavna trka na 10 kilometara, Konjički noćni cener, startao je u 19:30 sati, a građani su trčali najatraktivnijim mjestima u Konjicu duž rijeke Neretve. Limit trke bio je 90 minuta.

Naša ekipa "Rama u srcu" je nastupila u sastavu Franjo Banušić, Stjepan Pavličević i Krunoslav Džalto. Cilj je bio promocija  Prozor – Rame i najava 2. Ramskog polumaratona koji će se održati 1. rujna 2019. godine u Prozoru - Rami.

Prijave za 2.Ramski polumaraton 2019. su još otvorene:

Link za utrku od 5 kilometar:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2974/prijava_na_utrku

Link za utrku od 21,1 kilometar:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2396/prijava_na_utrku

Link za štafetnu utrku od 21,1 kilometar:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2397/prijava_na_utrku

Rama u srcu