Barcelona je u 1/16 finala Kupa Kralja odigrala uzvratnu utakmicu protiv Herculesa. U prvoj utakmici bilo je 1:1, u uzvratu je katalonski div slavio sa 7:0 protiv trećeligaša.
 
Digne je nakon udarca Rafinhe i velike gužve načeo goste, a Rakitić je u sudačkoj nadoknadi poveća vodstvo iz jedanaesterca. Vratar je pogodio stranu, ali je udarac hrvatskog veznjaka prošao ispod njega.
 

Hat-trick sjajnog Arde Turana
 
Rafinha je početkom drugog dijela snažnim udarcem povećao na 3:0, a četvrti gol djelo je Turana, koji je zabio glavom i koji je ranije asistirao za treći gol. Za petardu na Camp Nou pogodio je Paco, a konačan rezultat s dva sjajna gola postavio je Turan.
 

Rakitićev prvi gol nakon tri mjeseca, mediji kažu da je šokiran i bijesan statusom u Barci
 
Hrvatskom reprezentativcu je ovo treći gol u sezoni, ali i prvi nakon tri mjeseca - u kolovozu je zabio Bilbau, a u rujnu Atletico Madridu.

Rakitiću je ovo i povratak u momčad nakon tri utakmice u kojima nije ulazio u igru. Njegov nastup protiv Herculesa najavio je i predsjednik Josep Maria Bartomeu koji je otkrio kako je trener Luis Enrique klupom kaznio Rakitića zbog loše forme.
 
Izvori iz kluba španjolskim medijima otkrivaju da je Rakitić šokiran, bijesan i spreman otići, a engleski mediji tvrde kako su za njega zainteresirani i Manchester United i Manchester City.