Nakon četiri prvenstvene utakmice u kojima Barcelona nije pobijedila, ali i ispadanje od Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka, pred katalonskim ponosom i aktualnim prvakom neizvjesna je završnica sezone. Enriqueova je momčad u posljednjem kolu uspjela vratiti poljuljano samopouzdanje, a 8:0 u gostima kod Deportiva signal su da su i igrači shvatili ozbiljnost situacije.

Zbog čega je došlo do takvog pada? Ima li govora o umoru?

- Ne znam, iako mislim da nije riječ samo o našem padu. I protivnici se dodatno motiviraju kada igraju protiv nas. A što se umora tiče, ne bih se izvlačio na to. Ja se osobno osjećam odlično, nikad bolje, govori Rakitić ekskluzivno za Sportske novosti.

To je dobra vijest i za izbornika Čačića, kojem će trebati svježi igrači. U tom kontekstu možda je i dobro da niste prošli u Ligi prvaka?

- Ni govora. Svatko od nas želi uzeti veliki trofej, a ako u tome i uspiješ, onda je umor manje važan. Ionako bi ostalo dovoljno vremena za oporavak. Zato želim Luki Modriću da osvoji taj naslov jer to je onda dodatni poticaj svima nama.

S obzirom na skori početak Eura, a da u svlačionici imate i Ardu Turana, turskog reprezentativca, ali i brojne španjolske, pričate li već o lipanjskim okršajima?

- Prerano je, iako se znamo ponekad našaliti. Međutim, ja sam svjestan da je skupina izuzetno teška, da od prve utakmice puno toga ovisi i želim da se za cjelokupni uspjeh stvori jedna pozitivna atmosfera, atmosfera zajedništva.

Dojam je da je ona, nakon ispita u Mađarskoj i istupa Dejana Lovrena i izbornika Čačića ona prilično narušena?

- Slažem se da nije dobra jer moje je mišljenje da takve stvari trebaju ostati unutar obitelji, mislim naše nogometne. Trebamo se skupiti svi skupa, igrači, i održati jedan zajednički sastanak, pa da se atmosfera podigne na razinu kakvu imaju Nijemci.