Hrvatska se danas oprašta od kampa u Roščinu i putuje za Nižnji Novgorod gdje ih u nedjelju čeka Danska, prenosi Večernji.hr.

Oni su ozbiljna reprezentacija, nije slučajno da su toliko bez poraza, ta kompaktnost, znaju kako zaustaviti suparnika, jako malo dopuste protivniku. U napadu imaju jake i brze igrače koje je teško čuvati. Eriksen je jedan od najboljih playmakera na svijetu, piše Večernji.hr.

Danska je sigurno zaslužila biti tu među 16 - započeo je Ivan Rakitić pa nastavio:

- Ako je Prosinečki rekao da je Modrić najbolji u Hrvatskoj, naravno da se slažem. Nema čovjeka koji bolje razumije nogomet u Hrvatskoj.

Luka ne samo da je najbolji naš igrač, nego je i najbolji hrvatski igrač u povijesti. Velik je kao i osoba, mi ga pratimo, on je naš kapetan. Užitak je igrati s njim, užitak je igrati protiv njega u Španjolske i boriti se za te silne trofeje. Nadam se da zajedno možemo dalje uživati.

Morao je Rakitić i odgovarati kako vidi igre ostalih suigrača iz Barcelone.

- Svim suigračima iz Barcelone želim sve najbolje, osim kada igrati protiv Hrvatske. Neymar?

- Neymar mi je jedan od najdražih igrača i uvijek bi ga želio u momčadi. On uživa igrajući, među najboljima je na svijetu, drago mi je da je iz utakmice u utakmicu sve bolji. Ja mu želim svu sreću da napravi rezultat s reprezentacijom.

Zadnje veliko natjecanje za njega?

- Ne znam jel' to zadnje ili nije, vidjet ćemo to još. Borimo se jedni za druge, bacamo se na glavu za svakom loptu. Želimo ići korak po korak, prvo je Danska. Ako na kraju podignemo taj trofej, možemo se i svi oprostiti od reprezentacije.

- Generacija '98 nam je pokazala kojim putem ići. Oni su nam idoli, no moramo ih zaboraviti. Mi želimo ispisati svoju priču. Želimo pokazati svijetu da imamo pravu reprezentaciju i da živimo za ovaj dres.

Španjolska je potencijalni protivnik u četvrtfinalu.

- Baš sam o tome pričao sa suprugom. Čini se da ne možemo jedni bez drugih. Za mene su Španjolci prvi favoriti na Svjetskom prvenstvu, iako su imali teške tri utakmice. Taj način i ta sigurnost s kojom oni igraju je za mene najbolji. Znam reprezentaciju, znam igrače koji tamo igraju i vjerujem da su prvi favoriti. Želim im sve najbolje, ali želim im da stanu u četvrtfinalu. No prije svega imamo Dansku, a oni Rusiju. Rakitić je usporedio kako je igrati s Modrićem i Iniestom.

- Jako je teško usporediti Luku i Andresa. Jedan i drugi su s drugom svijeta. Imam tu čast da u klubu i reprezentaciji igram s dva najveća igrača na svijetu na svojim pozicijama. Ne samo da uživam i učim svaki dan od njih. To je najljepše što ti se može dogoditi. Jako sam sretan i blagoslovljen jer imam tu priliku. Nadam se da s Lukom nije gotovo i da možemo još puno više napraviti zajedno. S Andresom je gotovo jer odlazi u Japan. Luku vidim kao starijeg brata za kojeg uvijek navijam, osim kada igramo jedan protiv drugog.