Predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž je komentirajući istupe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako bi poželjni partneri u vlasti bili SBB i HDZ 1990., kazao kako je “devedesetka”, kako u BiH, tako i izvan granica, prepoznata kao pozitivno rješenje, ali kako pojedinci to ne žele prihvatiti.

-Naš stav je poznat. Mi smo za programske parlamentarne većine i širi društveni konsenzus i u tom kontekstu prepoznata je ta pozicija “devedesetke” koja je jasno pozicionirana i kod SDA… Postoji mogućnost da mi podmetnemo leđa, kazao je između ostalog Raguž.

HDZ 1990. ničim nije uvjetovala suradnju s ostalim strankama, a danas će se na Kolegiju stranke i za nekoliko dana na Predsjedništvu razmotriti ozbiljno priča o budućem putu.

-Došlo se do zida u Federaciji i mora se nešto ozbiljnije raditi. U tom kontekstu “devedesetka” ima što reći i spremna je, ali ne po svaku cijenu i ne bez prihvaćanja ranije iznesenih načela, kazao je, prema pisanju Dnevnog lista, Raguž

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je kazao kako su spremni ući u vlast s SBB-om i HDZ-om 1990. dodajući da će se rado odazvati pozivu Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, na sastanak i izrazivši nadu da će to biti uskoro.

Inače, lista Hrvatskog narodnog sabora koja čini ”hrvatsku komponentu” u Vladi FBiH ima preko 50 posto legitimiteta hrvatskog biračkog tijala, te im HDZ 1990 nije potrebna i zapravo su male šanse da ova stranka uđe Vladu FBiH. No, i te kako je izgledno da njeni zastupnici u Parlamentu FBiH podrže reformske zakone, prenosi Dnevnik.ba.

Predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž jučer se sastao s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom PDP-a Mladenom Ivanićem. Razgovarano je o europskoj perspektivi BiH i konstatirano da postoji puno pozitivne inicijative i prilika koje Europa pruža BiH, ali da BiH još nema adekvatan odgovor na te inicijative.