-Posljednjih dana u BiH je kulminirala antihrvatska histerija, prigodom čega je na površinu isplivala sva iskrenost namjera cjelokupne sarajevske politike u borbi za „građansku Bosnu“. Isplivalo je pravo lice „patriota“ koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima - objavio je na svome Facebook profilu predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž i nastavio:

Bilo je tu svega i svačega, od poziva na stavljanje Hrvata u vagone, pa do prijetnji krvoprolićem, nasiljem i ratom. Ovo prvo je ljudska sramota, a ovo drugo, uz to što je ljudska sramota, je i protuzakonito. Oni koji prijete oružjem, osobito oni koji licitiraju tuđim životima moraju biti spremni snositi odgovornost za to. Ako se već bore za „BiH“, onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH.

Kao što sam najavio u medijima, danas je u Tužiteljstvo otišla kaznena prijava protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Prikupljeni su svi ratnohuškački materijali, njih jedno 20ak stranica i poslani na Tužiteljstvo. O svemu ovome ćemo pravodobno i pravovaljano obavijestiti i međunarodne institucije - napisao je Raguž.

2-2022-07-29-11-41-18-prijava.jpg