Savez za bolju budućnost BiH podržava ''povijesni sporazum i daje punu podršku potpisanim rješenjima, koja stabiliziraju Bosnu i Hercegovinu i Federaciju Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz stranke Fahrudina Radončića nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma između HDZ-a BiH i stranaka 'osmorke'.

''Savez za bolju budućnost uložio je puno političkog kapitala i podnio značajnu političku žrtvu kako bi se dogodila ovakva koalicija, s tim da očekujemo da ista preuzme odgovornost jednako i prema građanima BiH. Stoga i očekujemo da se mnogo više od ranije vlasti pažnje posveti pomoći domaćem gospodarstvu, zapošljavanju, razvoju i jačanju mjera kako bi mogli parirati ekonomskoj i energetskoj krizi, ali i inflaciji. Ono što posebno ističemo i što je veoma važno jeste to da se posveti posebna pažnja korištenju IPA fondova i ostalih europskih fondova, koje nesposobna vlast do sada desetljećima nije znala iskoristi, a radi se o više stotina milijuna maraka'', priopćeno je.

Podsjećamo, lideri i HDZ BiH Dragan Čović i SDP BiH Nermin Nikšić potpisali su u utorak u Sarajevu dokument kojim se najveća hrvatska stranka i blok oporbenih građanskih i bošnjačkih stranaka obvezuju na programsku suradnju i uspostavu koalicije koja bi trebala biti na vlasti u naredne četiri godine.

Dokument pod naslovom "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. - 2026. godine" Nikšić je potpisao u ime osam stranaka koje su ranije dogovorile savez s ciljem izbacivanja Stranke demokratske akcije (SDA) iz vlasti.

"Neka nam je sa srećom", kazao je novinarima nakon potpisivanja Čović, koji tvrdi kako je ovime načinjen bitan iskorak za cijelu zemlju te se nada kako će donijeti i nove političke odnose s ciljem otvaranja europske perspektive.