Večeras, nešto poslije 21 sat radnici Livno puteva, koji održavaju dionicu puta koja se s magistralnog pravca Tomislavgrad-Šujica odvaja prema Rami, napravili su snježnu prepreku kako bi onemogućili vozačima pokušaj putovanja prema Rami.

Naime, jak vjetar stvorio je snježne nanose u Paklinama i promet nije moguć. Vozače koji su pokušali voziti prema Rami i zapeli u nekom od mnogobrojnih snježnih nanosa izvlačili su radnici Livnoputova s mehanizacijom kojom raspolažu, a kako bi se zaustavio ovaj beskorisni posao, a time i sačuvalo od pogibelji uporne vozače, odlučeno je da se odmah po skretanju prema Rami, iznand benzinske crpke, napravi snježna prepreka i time onemogući bilo kakav promet.

Ovo je urađeno i iz razloga što nisu uspjeli dobiti policijsku patrolu koja bi bila stacionirana na navedenom raskrižju i onemogućila promet. Prema izjavi dežurnih radnika jedan veći bager bi trebao večeras iz Kupresa preko Vukovska i Ravnog izići na cestu Tomislavgrad – Rama i očistiti dionicu prema Tomislavgradu. Ako uspije u tome promet će ponovno biti normaliziran.

Tomislavcity / Foto: Marko Pačar