Užasnuti susjedi koji poznaju majku monstruma Chiaru Pašić Rojnić, kažu kako nije previše marila za dijete te kako se oduvijek samo provodila. Voljela je slobodu i mijenjati muškarce, pa je još kao srednjoškolka majci donijela dijete.

Trogodišnjeg Denisa dobila je s izvjesnim Rešidom Pašićem iz okolice Velike Kladuše. Zbog neslaganja s njim nedavno se doselila u Pulu u stan svojeg pokojnog djeda.

Kroz njen stan, pričaju susjedi, često su prolazili nepoznati muškarci, a nebriga o sinu, koji bi često ostajao sam. i njegov plač bio je samo znak majčine bešćutnosti.

Chiarini roditelji, koji žive u Puli, s njom i njezinim karakterom odavno su imali problema. Tako je u srpnju prije 14 godina Chiara otišla u crkvu i nije se vratila kući. Brižnom ocu nije preostalo drugo nego u potrazi za njom potražiti pomoć pulske policije. Međutim, svoj karakter Chiara nije mijenjala, pa je sredinom 2011. godine njezina majka opet zatražila pomoć policije jer joj je kćer netragom nestala.

Javila se iz Velike Kladuše.

Oni koji je poznaju tvrde da se Chiara prije nekoliko godina udala za jednog Velikokladušanina, međutim, čim je on napustio kuću zbog posla, ona se brže-bolje preudala za drugog muškarca iz susjedstva.

Motiv koji je mogao Chiaru nagnati na takav čin jučer se još nije znao. Njezini poznanici smatraju da joj je "dijete smetalo" te ga se oduvijek "željela riješiti" kako bi mogla živjeti po svom, provoditi se i izlaziti.

Dva dana prije nego što je s Chiarom Pašić ubila njezina trogodišnjeg sina Denisa, četrnaestogodišnja štićenica doma u Puli majci je poslala fotografiju dječaka. Ispod je napisala "slatkiš mali". Zatim je poslala sliku šake pune tableta.

Iste je večeri njezina majka imala priliku uživo pratiti internetski prijenos tuluma u Chiarinu stanu.

"Bile su ondje moja kćer, još jedna mala iz doma, Chiara, njezina polusestra i neki čovjek. Vidjela sam i tog dečkića, mahao mi je. U stanu je bilo puno alkohola. Vikali su da feštaju", govori majka maloljetnice osumnjičene da je zajedno s 32-godišnjem Chiarom – rođenom Rojnić – u utorak navečer ubila trogodišnjeg Denisa.

Uhićen je i 29-godišnji prijatelj Chiare Pašić zato što je znao za zločin, a nije ga prijavio.

Plavokosog dječaka kojeg susjedi opisuju kao malog anđela ubile su u stanu u kojem je Denis živio s majkom. Dogovorile su se da će to učiniti. Zatim su njegovo tijelo zamotale i pod okriljem noći bacile u more.

Potvrde li se sumnje istražitelja iz PU istarske maloljetnica zbog dobi neće moći odgovarati, odnosno bit će joj dosuđena tek odgojna mjera.

Djevojka je, navodno, u pulskom domu bila posljednjih desetak mjeseci, a pobjegla je prije dva tjedna nakon što je prijavila kako je u domu bila silovana. Prijavu je ubrzo povukla.

Maloljetnica je prijavu dala u pratnji žene kojoj se povjerila da su je "u domu vezala djeca, da su je prije toga batinama natjerali da popije neke tablete, te da su joj 'dolje' nešto gurali". Policija je "skinula" poruke njezine prepiske s tom ženom kao i drugih osoba s kojima je bila u kontaktu.

Maloljetnica iz doma navodno ima psihički poremećaj, tvrdila je da je bila žrtva silovanja i podvođenja, što njezina obitelj opovrgava. Navodno je njome lako manipulirati.

Govori se da je tijekom ispitivanja u policiji bila potpuno odsutna. Djevojčina sestra potvrđuje da je posljednjih dana stanovala s Chiarom u stanu u kojem su ubile Denisa.

"Seka je mene lažno prijavila da sam ju podvodila kad je imala 12 godina. To je sve palo na sudu. Nismo smjeli kontaktirati s njom, no, ona je mamu zvala s Chiarinog mobitela", govori sestra maloljetnice.

Navodno je plan bio da se susjedima, kada uoče novu stanarku, "proda" priča kako je ta maloljetnica Chiarina polusestra koja će čuvati dječaka. Paravan je bio nužan – tako se sada govori – zbog prostitucije.

Kako je susjedima ispričala Chiara Pašić, njezin suprug, a Denisov otac Rešid je u Bosni i Hercegovini u zatvoru. Tvrdila je da ju je tukao i govorila da mu sina neće dati.

Chiaru Pašić i maloljetnicu policija je kazneno prijavila za teško ubojstvo. Majci za ovo djelo prijeti maksimalna kazna od četrdeset godina zatvora.