Predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa je ukazao na probleme s migrantima koji svakodnevno prolaze kroz Bosansko Grahovo – iz Hrvatske u BiH ulaze preko sela Donji Tiškovac, a potom nastavljaju put ka Livnu.

“Migranti se ovdje ne zadržavaju, ali je veliki problem to što neki od njih provaljuju u kuće. U selu Donji Tiškovac u jednu kuću su provalili sedam puta”, rekao je Prpa za Srnu. 

Prema njegovim riječima, Općinsko vijeće ima jasan stav da ne želi migrante u Bosanskom Grahovo.

“Naš stav je da nećemo dati nijedan kvadrat naše zemlje migrantima. U ovom stavu ujedinjeni su Srbi i Hrvati u Bosanskom Grahovu. Ako nam to žele neki drugi ljudi uraditi i migrante smjestiti u našu općinu, Srbi i Hrvati morat će napustiti svoje kuće”, kaže Prpa.

Govoreći o drugim problemima, Prpa je izjavio da je odvezeno smeće koje je na gradskim ulicama gomilano mjesec dana, ali da se ova lokalna zajednica i dalje svakodnevno suočava s problemom nestašice vode u popodnevnim satima.

“Smeće na ulicama Bosanskog Grahova mjesec dana se gomilalo, strahovali smo od zaraznih bolesti, ali je problem riješen i smeće je odvezeno”, rekao je Prpa za Srnu. On je naveo da se stanovnici Bosanskog Grahova i dalje muče s nestašicom vode.

“Svakodnevna nestašica vode u poslijepodnevnim satima je veliki problem. Mi smo jedina općina u kojoj voda ne ide nizbrdo. Problem s vodoopskrbom imaju svi koji se napajaju sa izvorišta Gudaja“, rekao je Prpa.