Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je pitanje ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću je li on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministarstva u Beogradu.

Na ovom transparentu ispred Dačićevog ureda piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava, prenosi Dnevni avaz.

- Pitamo Ivicu Dačića je li to politika koju kao ministar vanjskih poslova zastupa? Je li priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen.

Ako o zgradu Ministarstva vanjskih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može kačiti poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića hoće li ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent s natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će donijeti već sljedećeg tjedna i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen - piše u reakciji LSV-a.