Uvijek treba biti oprezan pri komunikaciji s ljudima koje upoznate preko interneta jer nikada ne znate tko je s druge strane ekrana, koliko je ta osoba opasna i što vam može napraviti – čak i ako živi tisućama kilometara daleko od vas. Primjer 25-godišnjeg Troya Georgea Skinnera najbolje je upozorenje za sve koji misle da ih velika udaljenost može zaštititi od manijaka, što je jedna tinejdžerica zamalo naučila na teži način.

Ona je upoznala Skinnera putem chata u jednoj video igri, a nakon što su neko vrijeme komunicirali, odlučila je prekinuti kontakt s njim. Njemu taj prekid komunikacije nije baš dobro sjeo te joj se odlučio osvetiti – u naumu ga nije spriječila činjenica kako on živi u Novom Zelandu, a djevojka u SAD-u.

Iako nije točno poznato što je htio napraviti, dužina puta koji je proputovao te činjenica da je putem kupio nož, ljepljivu traku i suzavac jasno pokazuju kakve su bile njegove namjere i tko zna da li bi ova djevojka danas bila živa da nasilnika nije zaustavila njena majka.

Naime, nakon što je promijenio tri zrakoplova i autobus prešavši oko 20 tisuća kilometara te došao do njene kuće, Skinner je razbio prozor i pokušao otvoriti vrata, no kada ga je čula njena majka upozorila ga je da je naoružana. On se nije obazirao na upozorenja te je i dalje pokušao ući u kuću, a uplašenoj ženi nije ostalo ništa drugo nego upotrijebiti oružje – upucala je Skinnera koji je završio u bolnici te mu prijeti kriminalna optužnica i višegodišnji zatvor.

Nije poznato kako se ovaj manijak dokopao adrese nesretne tinejdžerice – je li mu je ona sama dala podatke o mjestu u kojem živi, je li je pronašao na Facebooku ili je možda hakirao njeno računalo, no ova priča treba biti upozorenje kako osobne podatke nikad ne treba dijeliti putem interneta jer nikad ne znate tko bi ih i na koji način mogao iskoristiti. Također, nikada ne znate kakva je osoba s kojom komunicirate putem mreže jer na prvi pogled simpatična osoba s kojom je ugodno razgovarati može biti monstrum koji je spreman putovati preko cijelog svijeta kako bi naudio, a možda i ubio djevojku koja je odlučila prekinuti komunikaciju s njim.