Postotak Rusa koji odobravaju rad predsjednika Vladimira Putina pao je na dosad najnižih 59 posto, objavila je agencija za istraživanje javnog mnijenja Levada Centar.

Putin je i dalje popularan među onima koji imaju "malo izgleda da poboljšaju svoj život", kao što je starija populacija i dio ruralnog stanovništva, objavila je u priopćenju agencija.

Samo 12 posto osoba između 18 i 24 godine odobrava Putinovo djelovanje, dodaje se.

Anketa je provedena prošli mjesec kada su brojke zaraženih i umrlih od koronavirusa u Rusiji počele prelaziti one iz Kine.

Raste i nezadovoljstvo državom među onima koji "nisu primili očekivanu pomoć u rastućoj ekonomskoj krizi", pokazuju rezultati ankete.

Četiri dana zaredom s više od 10.000 novooboljelih

U srijedu je Rusija zabilježila četvrti dan s više od 10.000 novih slučajeva koronavirusa.

Broj novozaraženih u zadnja 24 sata je 10.559, priopćio je krizni centar u srijedu dodajući da je u zemlji sada ukupno zaraženo 165.929 ljudi.

Najviše novozaraženih je u Moskvi - 5858.

Od covida-19 umrlo je još 86 ljudi pa ih je sada ukupno 1537.  

Rusija je u srijedu pretekla Njemačku i zauzela peto mjesto u svijetu po broju zaraženih.

Unatoč širenju pandemije, zemlja se službeno priprema da 12. svibnja počne postupno ukidati mjere izolacije, koja je na snazi od kraja ožujka.

Kremlj je objavio da će Putin kasnije u srijedu biti obaviješten o vladinom planu postupnog ukidanja restrikcija. (Hina)