Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je prijedloge od zapovjednika svojih oružanih snaga o tome kako misle da bi se trebala odvijati ruska vojna kampanja u Ukrajini tijekom posjeta stožeru operacije, priopćio je Kremlj.

U snimci koju je objavio Kremlj, Putin je predsjedao sastankom desetak ljudi za okruglim stolom, uz ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera Valerija Gerasimova. Putin je zatim prikazan na čelu drugog konferencijskog stola u sjedištu združenih snaga, pozivajući brojne vojne zapovjednike na sugestije.

Putin je jučer cijeli dan bio u sjedištu operativne skupine

"Slušat ćemo zapovjednike u svakom operativnom smjeru i želio bih čuti vaše prijedloge o našim neposrednim i srednjoročnim akcijama", rekao je Putin.

General zračnih snaga Sergej Surovikin, glavni zapovjednik ruskih snaga koje se bore u Ukrajini, također je prikazan kako prisustvuje sastancima na fotografijama objavljenim na stranicama Kremlja.

Putin je jučer cijeli dan proveo u sjedištu operativne skupine, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov za novinsku agenciju Interfax. Nisu objavljeni drugi detalji Putinova posjeta niti mjesto gdje se nalazi sjedište.