Ruski predsjednik Vladimir Putin je ocijenio da je Darja Dugina kao novinarka, znanstvenica, filozofkinja i ratna dopisnica pošteno služila svom narodu i "svojim djelima dokazala što znači biti ruski patriot", navodi se u telegramu sućuti koji je objavio Kremlj na svom profilu na Telegramu.

Putin je uputio telegram sućuti obitelji ruske novinarke Darje Dugine, u kojem je njeno ubojstvo nazvao “podlim i surovim zločinom”.

“Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentirane osobe s pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, suosjećajnim i otvorenim”, naveo je Putin, a prenosi TASS.

Ranije je Darjin otac Aleksandar, filozof i jedan od najbližih savjetnika ruskog predsjednika izjavio da je njegova kći “brutalno ubijena na njegove oči”.

“Kao što svi znate, kao rezultat terorističkog napada koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, moja kći Darja Dugina je brutalno ubijena eksplozijom pred mojim očima. Bila je lijepa pravoslavna djevojka, patriot, vojna dopisnica, stručnjakinja za centralne kanale i filozofkinja. Njeni govori i izvještavanje su uvijek bili duboki, utemeljeni i suzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvijezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradom ubili”, navodi se u Duginovoj poruci na Telegramu.

On je naglasio da se ruski narod “ni takvim udarima ne može slomiti” i da ukrajinski režim neće postići ono što želi.

“Želimo samo našu pobjedu. Moja kći je položila svoj život na svoj oltar. Zato pobijedite, molim vas”, dodao je on.

FSB je ranije priopćio da je ubojstvo Darje Dugine rasvijetljeno i da iza njega stoje ukrajinske tajne službe.

Ona je poginula u nedjelju kada je eksplodirao automobil u kojem se nalazila. Vjeruje se da je meta napada bio njen otac.