Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je prvi put izabran na taj položaj prije 17 godina, izjavio je u petak da će razmotriti kandidaturu za reizbor sljedeće godine.

Kremlj nije bio spreman da objavi da li će se 64-godišnji šef države natjecati za novi šestogodišnji mandat na izborima u ožujku 2018. Njegov glasnogovornikl izjavio je početkom srpnja da o tom pitanju još nije odlučeno.

Putin je bio u posjeti sibirskoj regiji Burjatia u petak kada ga je jedan vojni veteran praktično preklinjao da razmisli o kandidaturi za reizbor.

''Imamo zahtijev za vas. Kada se održe sljedeći predsjednički izbori, tražit ćemo od vas da se ponovo natječete za taj položaj. Bili bismo veoma sretni'', navela je novinska agencija Tass njegove riječi.

''Razmislit ću o tome. Hvala vam'', odgovorio je Putin kratko.

Putin je služio dva uzastopna mandata od 2000 do 2008 godine, što je ustavni limit. Nakon toga je obavljao premijersku dužnost do 2012. kada je nakon nje ponovo postao predsjednik.

Kratko nakon njegovog drugog predsjedničkog mandata, ustav je izmijenjen kako bi omogućio šefu države da odsluži šestogodišnji mandat, prenosi dpa.