Iako su građani Bosne i Hercegovine navikli da duhanski proizvodi poskupljuju s prvim danom Nove godine, konzumente cigareta više su cijene, i to bez ranijih najava, dočekale proteklog vikenda.

Ostali su u šoku kada su im prodavači na trafikama, u trgovačkim centrima i marketima kazali da su neke cigarete skuplje za deset i 20 pfeninga – piše Avaz.ba.

Tako od subote oni koji konzumiraju cigarete „Diva“ kutiju plaćaju 10 pfeninga više te ove cigarete sada koštaju četiri KM. Za cigarete „Lucky Red“ i „Flow Filter“ potrebno je izdvojiti 20 pfeninga više i one sada koštaju 4,70 KM, dok 4,40 KM koštaju cigarete „Lucky Flow Filter Resized“ i skuplje su za deset pfeninga.

Ovo je treće poskupljenje duhanskih proizvoda od početka ove godine. Nakon što su 1. siječnja sve cigarete poskupjele, u svibnju su se ponovo na udaru našli konzumenti proizvoda Tvornice duhana Rovinj (TDR), točnije oni koji konzumiraju „Dunhill“, a cijene su i tada povećane za deset i 20 pfeninga.

Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH, za “Avaz“ je potvrdio kako su neki duhanski proizvodi poskupjeli. Kovačević je rekao kako veliki proizvođači Upravi za neizravno oporezivanje BiH mjesec prije nego što nove cijene stupe na snagu dostavljaju zahtjeve.

– Korigirani cjenovnik prijavio je TDR, jer su oni sada član „British American Tobaccoa“. Uglavnom, te su cijene na vrijeme prijavljene u UNO – pojasnio je Kovačević. Još nije poznato hoće li se drugi proizvođači odlučivati za poskupljenje duhanskih proizvoda.

Brotnjo.info