Pet novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Konjicu dok su svi testirani u Mostaru bili negativni, potvrđeno je to danas ispred Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, na konferenciji za medije održanoj u Mostaru.

''Pet bolesnika su iz Konjica i oni su u kućnoj izolaciji, stabilno su, bez potrebe za hospitalizaciju'',  rekao je dr. Arapović i podsjetio da je u HNŽ trenutno 14 potvrđenih bolesnika.

''Izdali smo 142 rješenja o samoizolaciji, od jučer, dok ta brojka ukupno iznosi 578 rješenja. Brojke se povećavaju, epidemiolozi rade svoj posao, a kroz vikend će to biti još više, očekujemo porast rješenja o samoizolaciji'', rekao je to prof. dr. sc. Jurica Arapović, specijalista infektolog, ispred SKB Mostar.

Arapović je poručio kako je prvozaraženi bolesnik smješten u izolacijski blok da mu je pogoršano stanje, te da analiza pokazuje da još uvijek ne može sam funkcionirati. Porodilja je stabilno, dok je dijete dobro. Sin prvožaraženog je otpušten u kućnu izolaciju.

Čeka se 17 rezultata

''Od novih bolesnika, od jučer nije bilo novoprimljenih. Trenutno se obrađuje 17 uzoraka, tijekom dana očekujemo rezultate'', rekao je infektolog.

''Stanje je zabrinjavajuće, ako jučer nije bilo niti jednog pozitivnog slučaja u Mostaru to nikako ne znači da to neće biti sljedećih dana. Također, postrožene mjere, obustava javnog prijevoza i slično, ukazuju na ozbiljnost situacije'', rekao je dr. Arapović i istaknuo kako su zdravstveni djelatnici i stariji najugroženije osobe.

Ministar Opsenica se, prije govora o stanju, osvrnuo na medije u Bosni i Hercegovini rekavši kako se čitajući medije može zaključiti da u BiH ništa ne funkcionira što, kako kaže, nije za čuditi jer zemlja još nije implementirala rezultate izbora.

Bljesak.info