Kraljevski klub prvi put nakon ravno 40 godina nije doveo nijednog igrača tokom ljetnjog prijelaznog roka, iako ga se dovodilo u vezu s mnogobrojnim nogometašima.

U medijima su se spominjala imena poput Paula Pogbe, Harryja Kanea ili Kyliana Mbappea, ali je na kraju najtrofejniji europski klub ostao bez pojačanja.

Igrači koji su se vratili s posudbe kao što su Martin Odegaard, Andrij Lunjini ili Alvaro Odriozola se, naravno, ne računaju kao novi igrači.

To je za španjolskog prvaka ogromna ušteda ako se uzme u obzir da su prošle godine potrošili 352 milijuna eura na dovođenje Edena Hazarda, Luke Jovića, Edera Militaoa, Ferlanda Mendyja, Rodryga, Reiniera i Sora.

S druge strane, klub je tijekom upravo završenog prijelaznog roka zaradio 98,5 miliona eura uglavnom prodajom Achrafa Hakimija u Inter, Sergija Reguilona u Tottenham i Oscara Rodrigueza u Sevillu.

Također, dosta igrača je otišlo na posudbe, a najzvučnija je svakako ona Garetha Balea u Tottenham. U zadnji čas otišao je i Borja Mayoral Moya u Romu, a nešto ranije Brahim Díaz u Milan. Mladi Takefusa Kubo ove je sezone otišao sakupljati minute u Villareal, dok je Reinier s istim motivom otišao na posudbu u Borussiju Dortmund.