Island, prvi protivnik hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, u Njemačku je doputovao bez kapetana i ponajboljeg igrača Gudjona Valura Sigurdssona (39).

Igrač Löwena nije se uspio oporaviti od ozljede koljena koju je zaradio na pripremnom turniru, a ovo će mu biti prvo veliko natjecanje koje će propustiti još od Eura u Hrvatskoj 2000. godine.

Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson uoči puta u Njemačku ostao je i bez golmana Arona Edvardssona, koji je također ozlijeđen, a otpisao je iskusnog desnog vanjskog Runara Karasona. Gudmundsson vodi 17 igrača, a status zamjene ima tek 17-godišnji srednji vanjski Haukur Thrastarson, prenose Sportske novosti.

Gudmundssonov izbor za SP – golmani Björgvin Gustavsson i Agust Björgvinsson, lijeva krila Bjarki Elisson i Stefan Sigurmannsson, lijevi vanjski Aron Palmarsson, Olafur Gudmundsson, Daniel Ingason i Olafur Gustafsson, srednji vanjski Elvar Örn Jonsson, Gisli Thorgeir Kristjansson i Haukur Thrastarson, desni vanjski Omar Magnusson i Teitur Einarsson, desna krila Arnor Gunnarsson i Sigvaldi Gudjonsson, pivoti Arnar Arnarsson i Ymir Gislason.

Utakmica između Hrvatske i Islanda na rasporedu je u petak u 18 sati.