Dok još traje policijska istraga kako bi se utvrdilo tko je i kako dio poljudskog travnjaka pretvorio u svastiku, predsjednik HNS-a Davor Šuker izrazio je nadu da "huligani neće dobiti bitku protiv reprezentacije".

I to je polazna točka za čelnike HNS-a u raspravi kako dalje, to jest hoće li na snazi ostati odluka da se utakmica protiv Bugarske igra u Splitu 10. listopada. U Splitu navijači "bijelih" zajedno s rukovodstvom Hajduka moraju razlikovati borbu za položaj splitskog kluba u odnosu na HNS od bezočnih nastojanja da Šukeru i kompaniji naškode tako da pati reprezentacija. Zato je apel Željka Ževrnje, splitsko-dalmatinskog župana, nešto najvažnije, a to je da lideri HNS-a "moraju čvršće stati uz Split". Ževrnja je rekao:

- Ne dopustimo da namjere počinitelja uspiju pa da se dogodi da opet reprezentacija zaobiđe Split. Crne su prognoze o kazni naše reprezentacije, ali ipak treba vjerovati da će odgovorni u Uefi shvatiti da bi eliminacija ‘vatrenih’ iz natjecanja zapravo značila podršku huliganima.

U međuvremenu je odjeknula vijest kako se policija, nakon što se u prvoj fazi istrage koncentrirala na Torcidu, usmjerila u svoje redove. Tako je navodno u nedjelju prijepodne ispitano 15 policajaca za koje se smatra da bi mogli imati vrijedne informacije o "diverziji" na stadionu, piše Jutarnji list.