U Tešnju je jučer proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Kako je kazao načelnik Tešnja Suad Huskić ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program. 

"Ovo je rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja Alpina Bromy, posebno nove investicije u opremu vrijednosti od oko 5 milijuna KM. Novi i moderan stroj i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visoke kvalitete. Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava planirano novo zapošljavanje oko 85 radnika do kraja godine", naveo je Huskić, među ostalim, za Faktor. 

Dnevno je planirana proizvodnja oko 2.500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari. 

"Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom "MADE IN BIH". Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća radna mjesta i ako Bog da otvorena i nova radna mjesta. Tijekom rujna sam posjetio tri takve investicije u Tešnju", istaknuo je Huskić.