U petak, 1. srpnja župi Prozor povodom proslave Mlade Mise vlč. Ljube Zadrića, Misu uočnicu uz koncelebraciju 8 svećenika predslavio je vlč. Marijan Pejić, župnik župe Živinice i nekadašnji prozorski župnik.

U vremenu prije samoga slavlja Svete mise, vjernici su imali prigodu pristupiti sakramentu Pomirenja.

U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi,vlč. Marijan između ostaloga izrekao je promišljanja vezana za važnost ljudskog dostojanstva, dobrote, požrtvovnosti, milosrđa ... U završnom dijelu propovijedi slavljeniku Ljubi, ali i svim nazočnim uputio je riječi ohrabrenja u činjenju dobra, samilosti i međusobne solidarnosti.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević, a pjevanje tijekom sv. Mise animirao je mješoviti župni zbor predvođen s. Olga Kikić, SMI.

Pored ostalih svoj obol euharistijskom slavlju dali su prozorski ministranti i sjemeništarci, a u asistenciji je sudjelovao je i bogoslov Zagrebačke nadbiskupije Filip Čačković.

Prigodno čitanje pročitao je prozorski sjemeništarac Josip Papak, a tekst Matejeva evanđelja navijestio je vlč. Anto Zubak iz župe Kulina kod Dervente.

U koncelebraciji su pored predslavitelja i mjesnoga župnika, sudjelovali su još i vlč. Ljubo Zelenika i vlč. Ivan Butum, te vlč. Ljubo Zadrić (slavljenik), vlč. Ivan Ivančević (drugi prozorski mladomisnik), vlč. Anto Zubak (ovogodišnji Vrhbosanski mladomisnik), vlč. Ilija Dogan (svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije) i vlč. Ante Dražina (ovogodišnji mladomisnik Zadarske nadbiskupije).

Nakon euharistijskog slavlja za rodbinu i pozvane uzvanike upriličena je večera pod šatorom u župnom dvorištu.

Središnje euharistijsko odnosno mladomisničko slavlje biti će upriličeno u subotu, 2. srpnja na trgu dr. Josipa Stadlera s početkom u 11 sati.
 
Foto i tekst: Marinko Rumbočić