Studenti, predstavnici crkve i vjerskih zajednica te obrazovnih institucija sudjelovat će 8. prosinca u javnom govorenju na temu "Vjera i oprost", koje će se održati u Domu kulture u Prozoru, s početkom u 11 sati.

Javno govorenje studenata dio je projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizira Catholic Relief Services, u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Javno govorenje studenata je osmišljeno u formi panel diskusije na kojoj će predstavnici fakulteta dati svoj osvrt na važnost vjere, oprosta i pomirenja iz teološke perspektive, s ciljem uključenja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja, razumijevanja i odgovornosti za budućnost među građankama i građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost, priopćeno je iz USAID-a.