Zbog većeg odrona na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično, priopćeno je iz Auto-moto saveza u BiH. 

Kolnici su uglavnom mokri ili vlažni i skliski.  Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.  Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica). 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.  Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04 iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Zimskom opremom smatra se: Zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.Za teretna vozila i autobuse, osim navedenog, to su još lopata i vreća pijeska.