Ovoga ljeta, odlukom Ordinarija Vrhbosnaske nadbiskupije, došlo je do personalnih izmjena u službi župnoga vikara „kapelana“ u župi Presvetog Srca Isusova Prozor.

Nakon dvogodišnje službe vikara „kapelana“ u župi Prozor, vlč. Ivan Butum, imenovan je župnikom u župi Preobraženja Gospodinova Borovica kod Vareša.

Oproštaj vlč. Ivana bio je upriličen u nedjelju, 2. kolovoza, kada su mu nazočni vjernici imali priliku uputiti riječi zahvale, čestitke, pozdrava ...

Jučer, 23. kolovoza, tijekom sv. Misa u župnoj crkvi upriličeno je predstavljanje novoimenovanog župnog vikara „kapelana“ vlč. Andreja-Andrije Lukonovića, koji je i predslavio sv. Mise u 8 i 9:30 sati.

Riječi pozdrava i dobrodošlice pod Misama u 8 i 11 sati, izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević.

Tijekom sv. Mise u 8 i 9:30 sati, riječi promišljanja, tumačanje i poticaja u prigodnoj propovijedi  izrekao je mons. Tomo Knežević, profesor KBF-a iz Sarajava.

Osim Zbora mladih, euharistijsko slavlje u 9:30 sati, svojim sviranjem i pjevanjem, uzveličali su i članovi i članice Tamburaškog sastava župe Prozor.

Pored osttalih svoj obol slavlju sv. Mise pored ministranata dali su bogoslovi i sjemeništarci.

KRATKI ŽIVOTOPIS „NOVOIMENOVANOG KAPELANA“
Ovogodišnji mladomisnik vlč. Andrej-Andrija Lukanović (1989.) dolazi iz župe sv. Ante Padovanskoga Lukavac kod Tuzle. Nakon završene pučke škole, gimnazije i sjemeništa, upisuje teologiju kao bogoslov Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon zvaršenog studija, za đakona Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 30. studenog 2014. god. u Sarajevu, a za svećenika u sarajevskoj prvostolnici 29. lipnja ove godine.
 
Tekst i foto: Marinko Rumbočić