Da je duh nacističke Njemačke još uvijek živ u BiH i da trenutno lebdi nad Sarajevom, vidljivo je iz izjave koju je u eteru televizije Face, koja ima frekvenciju u cijeloj BiH dao jedan prosvjednik. On je izjavio kako “Hrvati mogu stati u dva željeznička vagona”.

U vagonima su, sjećate se, u nacističkoj Njemačkoj, najvećem zlu u povijesti čovječanstva koja je za cilj imala istrebljenje židovskog naroda, odvođeni upravo Židovi prvo o koncentracijske logore potom i u plinske komore.

Danas, 80-ak godine kasnije, taj duh je, nažalost, još živ, a prosvjednik iz Sarajeva bi u vagonima odvozio Hrvate. Da, odvozio bi Hrvate prvo u koncentracijske logore potom i u plinske komore jer ako ne bi, onda ne bi ni koristio ovakvu zločinačku i zlonamjernu paralelu.

Podsjetimo, ispred OHR-a u Sarajevu traju prosvjedi nekoliko stotina građana. Povod za prosvjede je iracionalan i u potpunosti sulud. Prosvjednicima, naime, smeta to što bi Christian Schmidt mogao nametnuti Izborni zakon kojim bi djelomično proveo presudu Ustavnoga suda BiH u slučaju Ljubić, piše portal Bild.ba.

Schmidtovim intervencijama u Izborni zakon bi Hrvatima napokon bilo omogućeno da sami biraju svoje političke predstavnike u tijela vlasti, a ne da to u njihovo ime čine brojniji Bošnjaci. Takav način biranja predstavnika je, podsjetimo, temelj Daytonskog mirovnog sporazuma koji je u prvom redu mirovni, a koji je više puta grubo prekršen na štetu Hrvata.

Dio Daytonskog mirovnog sprorzuma je i Ustav države BiH koji Hrvatima jamči mogućnost da sami biraju svoje političke predstavnike, a što je više puta grubo prekršeno zahvaljujući nametnutim amandmanima ranijih visokih predstavnika u BiH.

Odluka Schmidta da djelomično ispravi političke nepravde koje se Hrvatima nanose desetljećima u velikom dijelu bošnjačkih stranka te u dijelu javnosti je dočekana na nož, a neki bi, vidimo, rado posezali i za metodama koje su ranije koristili nacisti.

Otužno je i sramotno da se na televiziji koja ima frekvenciju u cijeloj državi puštaju takvi mrziteljski i nacistički stavovi, piše portal Bild.ba.