Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 15.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske, prenosi HRT

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i netrepeljivosti. 

Na prosvjed će i brojni članovi HVIDR-e čiji čelnik Josip Đakić zbog toga odbacuje tvrdnje - da je došlo do podjele u toj udruzi. 

Njegov stranački kolega Stevo Culej ide na sutrašnji prosvjed. Svaki političar koji bi htio poentirati u Vukovaru zbog svoje političke ambicije nije dobrodošao. I ja sam koji ću biti tamo ni u jednom trenutku neću reći da sam hadezeovac ili nešto drugo, ja sam tamo Stevo Culej.

Na novinarsko pitanje hoće li biti sankcija za članove HDZ-a koji odu na sutrašnji prosvjed, premijer Andrej Plenković kratko je odgovorio: Vidjet ćemo.

Šef oporbe kaže Davor Bernardić kaže kako je prosvjed demokratsko pravo, no u ovom se slučaju zloupotrebljava. Vukovarske žrtve, nestali i njihove obitelji ne smiju služiti za unutarstranačke obračune i sukobe na desnici i u HDZ-u. To je nedopustivo, izjavio je Bernardić.