Na današnji dan obilježavaju se 33 godine od utakmice Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru Zbog velikih nereda, koje su tog 13. svibnja 1990. godine na stadionu Maksimir započeli pripadnici organizirane navijačke skupine beogradskog kluba uz pomoć tadašnje milicije, utakmica nije odigrana. Kasnije je registrirana pobjedom gostiju 3:0 bez borbe.
 


Već nekoliko sati prije utakmice počele su tučnjave između Bad Blue Boysa i Delija na ulicama, a najveći sukob dogodio se na stadionu između navijača, ali i između navijača i policije.

Utakmica nije službeno ni započela jer su navijači obje momčadi uletjeli u teren. Posebno se pamti reakcija Zvonimira Bobana, koji je udario milicajca nogom kako bi zaštitio jednog od navijača Dinama.

Na Maksimiru je tog dana eskaliralo neviđeno nasilje, a navijači Zvezde došli su u Zagreb dan prije u ogromnom broju, s očitom namjerom da izazovu nerede. Predvodio ih je ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, koji je bio i službeni predstavnik srpskog kluba.

Delije su na stadionu upali na južnu tribinu Maksimira, a milicija nije reagirala pa su morali hrvatski navijači - Bad Blue Boysi i pripadnici ostalih skupina koji su također došli na utakmicu. Dva sata trajao je obračun policije i navijača na Maksimiru, a nastavio se i nakon utakmice izvan stadiona. CNN je ovu utakmicu proglasio jednom od pet utakmica koje su promijenile svijet.