Sveučilišna klinička bolnica svečanim otvaranjem predstavila je Kliniku fizikalne terapije i rehabilitacije u Mostaru nakon proširenja kapaciteta.

Rezanjem vrpce kliniku su otvorili predstojnica Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Mladenka Naletilić i direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a Rade Bošnjak.

Dr. Mladenka Naletilić uzvanicima je obznanila da zahvaljujući proširenju i adaptaciji Klinike, pacijenti više neće morati odlaziti u Fojnicu i druge rehabilitacijske centre. Osposobljen je terapijski bazen s podvodnom masažom koji skupa sa Hubbardovom kadom osigurava osigurava provedbu hidrokinezi terapije kao jedne od najznačajnijih metoda fizikalne terapije uopće.

Kapacitet bolničkih kreveta je povećan za 16, te od danas Klinika broji ukupno 40 kreveta. "Proširili smo se u svakom smislu, te dnevno možemo primiti oko 250 pacijenata u dnevnom ambulantnom tretmanu", kazala je Naletilić.

"U zadnjih godinu dana Klinika je započela i rehabilitaciju, odnosno, primjenu svih oblika elektroterapije kod bolesnika s ugrađenim srčanim stimulatorom, te pacijenti mogu dobiti sve oblike terapije, izravne i neizravne, što ovu Kliniku čini jedinstvenim u BiH, pa i u Europi", kazala je Naletillić.

Pomoćnik ravnatelja SKB u internističkim djelatnostima Miro Klarić kazao je kako ne raspolaže informacijama o vrijednosti projekta, ali zna da je bilo jako puno dobrih ljudi i donacija kako bi se kompletirao projekt.

Ministar zdravstva HNŽ-a Mladen Bošković otkrio je kako je glavni financijer projekta bio Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, te menadžment i uprava Sveučilišne kliničke bolnice. Direktor ZZO-a HNŽ Rade Bošnjak kazao je kako je Zavod odlukom Upravnog vijeća odobrio 200 tisuća maraka pomoći za rekonstrukciju i izgradnju klinike.

pogled.ba