''Imamo problema. Toni Šunjić se ozlijedio. I Zoran Kvržić se žalio na ozljedu, kao i Edin Višća. Vidjet ćemo hoće li sutra biti zdravi i hoće li biti u konkurenciji za momčad'', rekao je u ponedjeljak navečer u Ateni Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči posljednjeg treninga pred utakmicu s Grčkom.

"Svaka sljedeća utakmica nam je za pobjedu. Tko god bude eventualno zamijenio nekog od igrača, tj. igrao, dat će 100 posto sigurno. Isto tako, i Grci će dati sve od sebe. Novi igrači su u njihovoj reprezentaciji i rade na tome da bi pokazali pravo lice. Neće biti lako. Pokušat ćemo odigrati dobro, u velikom ritmu kao protiv Finske kada smo bili svi kao jedan. Nije isto igrati pred našom publikom i vani. No, kažem opet, neće biti lagana utakmica kako god pisali neki mediji. Grci imaju kvalitete. Dobro su igrali protiv Italije. Međutim, ako budemo igrali kao prije dva dana u Zenici možemo se nadati pobjedi. Jednostavno, nemamo izbora. U takvu smo situaciju došli da u svakoj utakmici, pa i ovdje, moramo igrati isključivo na pobjedu'', naglasio je Prosinečki.

Miralem Pjanić, kapetan BiH u odsustvu ozlijeđenoh Edina Džeke, vjeruje u pobjedu u Ateni kojom bi ''potvrdili pobjedu nad Finskom (4:1, op.a)''.

''Grčka ima dosta novih imena, mladih igrača, te imaju veliki motiv za dokazivanje. Nikada nije bilo lako igrati s Grčkom. Očekuje nas teška utakmica. Ne smijemo ih ni slučajno podcijeniti. Sve je jasno. Odavde samo možemo otići s pobjedom i samo tako možemo ostati u utrci za drugo mjesto u skupini i plasman na Europsko prvenstvo'', kazao je Pjanić.

Utakmica osmog kola skupine ''J'' kvalifikacija za EURO 2020. Grčka - BiH igra se u utorak, 15. listopada, na Olimpijskom stadionu ''Sryros Louis'' u Ateni s početkom u 21:45 sati po lokalnom, odnosno 20:45 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pored susreta u Ateni, u skupini ''J'' u utorak se u Helsinkiju od 18:00 sati sastaju Finska - Armenija te od 20:45 sati u Vaduzu Lihtenštajn - Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasmana na EURO, prva je u skupini s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet te Lihtenštajn s dva osvojena boda.