Hrvatska je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2018. razbila Grčku u Maksimiru 4:1 i u uzvrat u Pirej nosi prednost koju teško može ispustiti. Dalićeva Hrvatska oduševila je Roberta Prosinečkog koji nam se jutros javio iz Azerbajdžana.

"Konačno prava Hrvatska. Sve je bilo super, od prvog igrača na terenu do navijača na tribinama. Da puno ne filozofiramo, Hrvatska je puno kvalitetnija reprezentacija od Grčke, ali oni nisu kanta za napucavanje. No, protiv ovakve Hrvatske nisu imali šanse", rekao nam je Prosinečki koji je utakmicu pratio u Bakuu.

"Ovo je bila najbolja utakmica reprezentacije unazad nekoliko godina. Nevjerojatna borbenost i želja, dominacija i puno šansi. Bilo je trenutaka nepažnje, pala je koncentracija u nekim akcijama Grka, ali teško je u ovako važnoj utakmici baš svih 90 minuta biti maksimalno oprezan", kaže Žuti.

Ova generacija morala je postići više, posebno na prošlom Euru

Novi izbornik Zlatko Dalić napravio je nekoliko ključnih promjena koje su probudile Hrvatsku u najvažnijim utakmicama, protiv Ukrajine i Grčke.

"Teško je nešto promijeniti u tako kratkom vremenu, ali činjenica je da igrači odjednom igraju s jako puno samopouzdanja i motivacije. Dalić je približio Modrića golu, iako u Realu on više igra na zadnjem veznom. Svi znamo njegove kvalitete, bio je pokretač svih akcija, a kad Luka ovako igra onda je i Hrvatska prava. Bokovi su bili odlični, dečki su u napadu zabili sve živo, sredina je osvajala jako puno lopti. Ma, sve je bilo kako treba. Tako Hrvatska treba igrati", dodao je Prosinečki.

Uzvratna utakmica igra se u nedjelju u Pireju, ali Dalićeva momčad je praktički već na SP-u.

"Pričekajmo još tu utakmicu, iako mislim da već sada možemo reći da je to riješeno. U Rusiji - što bude. Vrijeme ide, neki igrači su prešli trideset godina i ovo im je zadnja šansa da nešto naprave. Mislim da je ova generacija morala napraviti više, osobito na prošlogodišnjem Euru. Mogli su daleko dogurati. Turniri su čudna natjecanja, stvari se moraju poklopiti, važno je i kako odradiš pripreme. Kada se prođe skupina, sve je moguće. Pričekajmo nedjelju pa ćemo pričati o Rusiji. No, što se mene tiče, Hrvatska je već tamo".

Index.hr