Sastanak o konsultacijama o imenovanju predsjedatelja Vijeća ministara BiH, koji se trebao održati u zgradi Predsjedništva BiH, otkazan je jer na njega nije došao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik zato što opet nije izvješena zastava RS-a.

Novinarima pred Predsjedništvom rečeno je kako je Dodik otkazao sastanak nakon što nije prihvaćeno da se pored zastave BiH nađe i zastava RS-a čemu su se usprotivili Željko Komšić i Šefik Džaferović. Potom je, navodno, tražio da, ako nema zastave RS-a ne bude ni zastave BiH.

Inače, poziv je upućen svim strankama, a konsultacijama o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, trebali su nazočiti i članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Кrišto, Nebojša Radmanović i Denis Zvizdić.

U pozivu upućenom parlamentarnim strankama Dodik je naveo da su, nakon što je konstitutivna sjednica Zastupničkog doma održana 6. prosinca ove godine i u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Vijeća ministara, stvoreni uvjeti da Predsjedništvo BiH započne ove konsultacije.