Razgovori Trumpa i Kima zavšrili su nešto ranije nego je bilo planirano. Nitko ne zna što se dogodilo, otkazan je i radni ručak. Kako su priopćili  iz Bijele kuće, razgovori dvojice vođa bili su konstruktivni, no zasad nema nikakvog dogovora, ali su najavili daljnje razgovore u budućnosti.

Samo nekoliko sati ranije drugačija priča

Razgovori s američkim predsjednikom o nuklearnim pitanjima mogli bi uroditi dobrim rezultatima, izjavio je sjevernokorejski lider Kim Jong Un, odgovarajući prvi puta na pitanje stranih novinara.

"Prerano je za prognoze ali ne bih rekao da sam pesimist", odgovorio je sjevernokorejski čelnik na pitanje novinara Washington Posta o mogućem ishodu summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. "U ovom mi se trenu zaista čini da će rezultati biti dobri", dodao je Kim na kratkom brifingu s novinarima u hotelu Sofitel Legend Motropole Hanoi.

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odnos sa sjevernokorejskim liderom, ponovivši nekoliko puta da "nema razloga za žurbu... brzina mi nije važna... Važno je da postignemo pravi sporazum". "Jako mi je drago što neće biti testiranja", istaknuo je Trump, aludirajući na sjevernokorejsku pauzu u testiranju nuklearnih i interkontinentalnih raketa od 2017. godine. Ponovio je također da Sjeverna Koreja po njegovom mišljenju može biti "ekonomska sila" ako dvije strane postignu sporazum".