Tijelo nesretnog Davora Pozniaka nestalog u nesreći prije četiri dana, pronađeno je u 18 sati u odvodnom kanalu.

Potvrdili su to iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Kanal se u nedjelju čistio i isušivao iz tehničkih razloga, ali i kako bi pomogao u potrazi nestalog radnika hidroelektrane.

U četvrtak navečer oko 21.50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidroelektrane Dubrovnik.

Podsjetimo, u četvrtak ujutro je u hidroelektrani u Platu došlo do tragedije, izbio je požar te je šest radnika odmah spašeno. Trojica su ostali zarobljeni u unutrašnjosti elektrane, požar i dim spriječili su ih u bijegu. Trojica radnika pokušali su pronaći spas i skočili u tunel, odnosno odvodni kanal koji vodu nosi u more.

U kanalu je u četvrtak pronađeno tijelo jednog radnika, a istu večer su pronašli i drugog, kilometar i pol južnije, na stijenama kraj Cavtata. Od tada se tragalo za trećim radnikom.

Na terenu su ga tražili u helikopterima, raznim plovilima, angažirani su i ronioci, a svemu su se pridružili i pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, dronovima. Trećeg radnika tražili su i mještani s brodicama.

HEP: Duboko smo potreseni tragedijom

O pronalasku Pozniaka se oglasio i HEP. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. siječnja, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik.

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac.

Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima.

Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo.