Tijelo Podgoričanina Darka Vujoševića, koji se 3. veljače utopio u Skadarskom jezeru dok je pokušavao spasiti tročlanu obitelj, pronađeno je u nedjelju, javila je Televizija Crne Gore.

U Skadarskom jezeru se 3. veljače utopila tročlana obitelj Kumburović i Vujošević, koji je pokušao pomoći bračnom paru i njihovoj kćerki.

Tragedija se dogodila kod manastira Vranjina, kada se usljed lošeg vremena prevrnuo čamac u kome je bilo devet ljudi. Tada su stradali trudnica Jana, njen suprug Ratko, njihova kćerka Nina i Vujošević. Vujošević se poslije prevrtanja čamca domogao obale, ali se, uprkos lošem vremenu, vratio da pomogne Kumburovićima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore odlučio je da Vujoševića posthumno odlikuje plaketom za iskazanu hrabrost i požrtvovanost, što je najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja.

Monah manastira Vranjina Goran Kempanov, koji je upravljao čamcem, uhićen je, a na teret mu je stavljeno teško djelo protiv opće sigurnosti i izazivanje opasnosti.

Tijela Jane i Nine Kumburović pronađena su ranije, dok se za Ratkom još traga. U potrazi sudjeluju ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici policije i mještani.