Ukupni desezonirani promet industrije u BiH u siječnju manji je za 1,3 posto u odnosu na prosinac lani, dok je veći za četiri posto u odnosu na siječanj prošle godine.

Na domaćem tržištu je u siječnju, u odnosu na prosinac prošle godine, zabilježen pad od 4,7 posto, dok je na inozemnom tržištu zabilježen rast od 2,1 posto.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, na tržištu BiH je u siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježen pad prometa industrije od 3,9 posto, dok je na stranom tržištu zabilježen rast od 10,4 posto.

U siječnju 2017. u poređenju s prosincom 2016., ukupni promet rekognosciranje proizvoda manji je za 1,7 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 posto, energije za 9,2, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 13,8, a kapitalnih proizvoda manji je za 17,6 posto.

U siječnju ove, u odnosu na siječanj prošle godine, ukupni promet intermedijarnih proizvoda veći je za 8,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,9, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,7, dok je ukupan promet kapitalnih proizvoda manji za 4,7, a energije za 8,6 posto.