Proizvođač pneumatika iz druge najmnogoljudnije zemlje na svijetu, kompanija JK Tyre & Industries je prekjučer objavila da je proizvela prve indijske gume namijenjene terencima, a koje posjeduju tehnologiju “samozacijeljivanja”.

Takva mogućnost je stvorena zahvaljujući posebno razvijenom unutarnjem sloju izvedenom od samozacjeljujućeg elastomera koji je nanesen s unutarnje strane gume u automatiziranom procesu.

Uslijed takvog pristupa, ubodi pneumatika ne dovode do nemogućnosti nastavka s vožnjom.

Kompanija planira ovu tehnologiju iskoristiti u razvoju asortimana guma namijenjenih terenskim vozilima, što je posebno pogodno, imajući u vidu predjele u kojima su terenci eksploatirani.

Kada je vozilo opremljeno ovakvim gumama, u stanju je da se nosi s više uboda eksera, šarafa ili sličnih predmeta koji ne nanose posjekotinu širu od šest milimetara. Pride, zacijeljenje je moguće samo u zoni gazećeg sloja pneumatika. Sve ove navode smo saznali zahvaljujući priopćenju za javnost ovog azijskog konstruktora.

U objavi JK-a još stoji da guma sa zaštitom od bušenja, nudi vožnju bez problema tijekom čitavog vijeka trajanja iste, bez gubitka pritiska zraka u njima, prenosi Auto Republika.

Uvođenjem nove tehnologije proizvodnje pneumatika Smart tyre, što smo uradili 2020. godine, a sada i ove s nazivom Puncture Guard Tyre, uspjeli smo ponovo osigurati najsuvremenija rješenja za dobrobit naših kupaca. Ova tehnologija nudi visoku razinu sigurnosti i pogodnosti uporabe za vlasnike vozila, izjavio je predsjednik i direktor tvrtke JK Tyre, Ragupati Singanija.

U pismu azijske kompanije još se navodi i da su gume proizvedene oslanjanjem na ovu tehnologiju bile predmet testiranja širom indijskog kontinenta, kako u “voznim” uvjetima, tako i u onim negostoljubivim.

(www.jabuka.tv)