U tjednu ispred nas, kalendarski stiže i astronomska zima.

Prvi dani zime proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, uz nešto više sunčanih intervala. Više sunca očekuje se na području Hercegovine. Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom u Bosni koji će u drugom dijelu tjedna izostati.

Dnevne temperature tijekom tjedna će rasti i dosezati u mnogim krajevima iznad 10 stupnjeva. U prijepodnevnim satima moguća je magla ili niska oblačnost u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, a na jugu Hercegovine do 9°C. Najviše dnevne temperature između 3°C i 9°C, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U drugom dijelu tjedna jutarnje temperature varirat će između 1 i 5 stupnjeva u Bosni do 10 na području Hercegovine.

Prema raspoloživim sinoptičkim podacima, pad temperature zraka i izraženije padaline u Bosni i Hercegovini prognoziraju se u srijedu, 28. prosinca. Padaline bi uglavnom mogle biti u obliku snijega u Bosni, a na području Hercegovine se očekuje kiša. Od srijede pa do kraja prognoznog perioda (2. siječnja 2023.) očekuju se manje količine snježnih padalina u Bosni.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -10°C i -3°C u Bosni do 1°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -7°C i -1°C u Bosni do 5°C u Hercegovini.

U periodu oko Nove godine jutarnje temperature i do -15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.