Za ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru prodano je ukupno 2,45 milijuna ulaznica nakon što je u posljednjoj etapi prodaje razgrabljeno više od pola milijuna, objavili su organizatori u četvrtak.

Vodeće tijelo svjetskog nogometa FIFA priopćilo je da je u razdoblju između 5. srpnja i 16.  prodano 520.532, a zemlje iz kojih su stanovnici najviše kupovali karte su Katar, Sjedinjene Države, Engleska, Saudijska Arabija, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Argentina, Brazil i Njemačka, piše AFP.

FIFA je navela da su najpopularnije utakmice za prodaju ulaznica susreti Brazila u grupnoj fazi protiv Kameruna i Srbije, susret Portugala s Urugvajem, okršaj Kostarike s Njemačkom i Australija protiv Danske.

U lipnju su organizatori rekli da je bila "rekordna" potražnja za ulaznicama u trenutku kada ih je prodano 1,2 milijuna.

Ta se brojka sada više nego udvostručila, s ukupnom prodajom ulaznica uključujući one koje idu partnerima FIFA-e, savezima, kao i široj javnosti.

Sveukupno je dostupno 3.010.679 ulaznica, a FIFA je rekla da će organizovati i "last minute" prodaju karata uoči početka prvenstva na datum koji još nije potvrđen.

Katar, mala zaljevska država s 2,8 milijuna stanovnika, organizuje prvo Svjetsko nogometno prvenstvo na Bliskom istoku.

Organizatori su prošle sedmice najavili da će prvenstvo započeti dan ranije nego što je planirano, 20. studenog, a u prvoj utakmici će Katar igrati protiv Ekvadora.