Amer Lemeš zvani Gadafi napao je jutros u Sanskom Mostu Muhameda Zekotića, neovisnog kandidata za načelnika ove Općine, saznaje "Avaz". 

Iz MUP-a USŽ kažu da su imali prijavu. 

"U 10 i 10 sati, osoba Z. M. je prijavila da ja napala osoba A. L. porijeklom iz Ključa. Još uvijek se traga za njim. Nisu poznati motivi napada", kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ. 

Novinari Avaza pozvali su i Muhameda Zekotića koji je ispričao što se dogodilo, te pojasnio motive ovog nemilog događaja i napada na njega. 

"Prišao mi je čovjek. Pitao me kako mi je ime. Ja sam odgovorio a onda me on udario. Bili su svjedoci, sve su vidjeli što se dogodilo", kaže Zekotić za "Avaz".

Kaže kako je kasnije saznao da je Lemeš šura Šefika Sinanovića, koji više od 15 godina ne uspijeva dobiti dozvolu za gradnju objekta u centru Sanskog Mosta, i da mu je odmah sve bilo jasno.

"Na sve načine pokušavaju spriječiti moj izlazak na izbore kao neovisnog kandidata. Napadač mi je nakon što su nas razdvojili prijetio riječima da će sljedeće biti metak u čelo, na očigled prisutnih građana. Šefik Sinanović je bliski prijatelj Nijaza Kadirića, potencijalnog kandidata sanske koalicije "Vrijeme je". Ovo me nije pokolebalo u mojoj borbi, naprotiv, samo sam još odlučniji u svojoj borbi", kazao je Zekotić.