Direktor HT-a Mostar Vilim Primorac zadovoljan je rezultatima poslovanja koje je to javno poduzeće ostvarilo u protekloj godini te najavljuje daljnje jačanje pozicije HT Mostara na telekom tržištu.

"Unatoč brojnim ograničenjima i izazovima opće ekonomske prirode, ali posebno onim specifično karakterističnim za telekomunikacijski sektor, njegovu visoku konkurentnost te brze promjene koje karakteriziraju ovaj sektor, sa zadovoljstvom mogu ustvrditi kako sam, ukupno gledajući, zadovoljan iskazanim pozitivnim poslovnim rezultatima u prethodnoj godini", kazao je Primorac u intervjuu za bh. izdanje Večernji list.

S obzirom na sve snažniju prisutnost besplatnih internetskih aplikacija za komunikaciju, Primorac je najavio uvođenje novih i poboljšavanje postojećih usluga koje nudi HT Mostar.

"Preferencije korisnika za različitim oblicima komuniciranja rezultirale određenom transformacijom naših usluga, a sve u smjeru osiguravanja najviše razine usluge u kvantitativnom i kvalitativnom smislu uz sve prihvatljivije cijene za korisnike, što se reflektira i na povoljnije tarife za korisnike. Siguran sam kako će naša prilagodljivost uvjetima na tržištu naići na pozitivan odjek kod naših korisnika i uz iznimnu kvalitetu usluga rezultirati značajnim daljnjim korištenjem fiksnih i mobilnih usluga, te SMS-a, interneta, TV sadržaja i 'cloud' usluga", istaknuo je Primorac.

Po njegovim riječima, globalni trendovi sve se snažnije osjećaju na domaćem tržištu, a HT Mostar spreman je odgovoriti na sve izazove.

"U kontekstu konkretnijeg proaktivnog pristupa tvrtke naglasit ću kako bilježimo stalan rast IPTV korisnika, te da smo lideri u distribuciji TV sadržaja koje pokrivamo svojom infrastrukturom - kazao je prvi čovjek HT-a Mostar, dodavši kako je tvrtka napravila značajan iskorak u segmentu 'cloud' usluga te već danas poslovnim korisnicima nudi korištenje usluga 'cloud server' i 'cloud storage'.

Primorac je najavio i značajna ulaganja u modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture HT-a Mostar.

"Posebnu pozornost želimo posvetiti modernizaciji naše fiksne pristupne mreže u cilju da dugogodišnjim i vjernim korisnicima omogućimo maksimalne brzine pristupa internetu u skladu s visokim europskim preporukama i standardima. Uz to, kroz nastavak pokrivanja BiH 3G radio signalom omogućit ćemo i svim našim mobilnim korisnicima, bilo poslovnim, privatnim ili mladima kojima je život u pokretu, da kroz brzi pristup mobilnom internetu budu uvijek i svugdje dostupni uz korištenje najnovijih mobilnih usluga", istaknuo je Primorac, dodavši kako je sljedeći logični korak razvoja implementacija 4G mobilne mreže.