Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku. Na dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u tunelu Crnaja, na dionici M-17 Konjic – Jablanica, promet se odvija usporeno,  jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 23:00 do 04:30 sati, promet  kroz tunel potpuno obustavlja.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica, u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na  M-6.1 Mostar – Široki Brijeg, Široki Brijeg – Posušje,  - M-17 Buna – Tasovčići.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.