Prvi je dan prijelaznog roka, a već je srušen svjetski rekord za jednog braniča. Liverpool je napokon dočekao da službeno objavi kako je Virgil van Dijk novi igrač slavnog kluba.
 
Nizozemski branič plaćen je čak 85 milijuna eura. Izvjesno je da će to biti i jedan od najvećih transfera u prijelaznom roku jer nije izgledno da će najveće zvijezde u siječnju mijenjati klubove.

Barcelona bi mogla dovesti Mesuta Ozila koji još samo pola godine ima ugovor s Arsenalom, a na ljeto bi trebala krenuti po Philippea Coutinha (150 milijuna eura) i Antoinea Griezmanna (100 milijuna eura).
 
Najavljivao se jako aktivni prijelazni rok u Realu, ali europski i španjolski prvak vjerojatno će dovesti samo Kepu Arrizabalagu, 23-godišnjeg vratara Bilbaa.
 
Chelsea želi dovesti Alexa Sandra, a riješiti se Davida Luiza. Manchester United i Manchester City traže pojačanja u obrani, PSG bi mogao prodati Angela Di Mariju i Javiera Pastorea.
 
Od hrvatskih igrača Marko Pjaca vjerojatno odlazi na posudbu u Schalke, a Dinamov Filip Benković mogao bi odraditi jedan od najvećih transfera u HNL-u ikad.