Kada je 2005. godine Min-Liang Tan pokrenuo Razer, nitko nije vjerovao da će uistinu i uspjeti, piše CNN Business.

Danas, trinaest godina kasnije, njegova kompanija jedna je od najvećih i najpoznatijih proizvođača gaming opreme na svijetu, dok je Min-Liang jedan od najmlađih singapurskih milijardera koji je sam zaradio svoje bogatstvo.

- Govorili su mi da je to djetinjasto i da neću uspjeti. Pitali su me jesam li normalan jer se tada nitko nije usudio ući u tu branšu - kazao je Tan.

Kako tumači direktor i osnivač kompanije, svoj današnji uspjeh može zahvaliti upravo tome što nije slušao ljude oko sebi i što se relativno rano uključio u eSports.

Iako je danas njihova paleta proizvoda vrlo široka, od slušalica, preko tipkovnica pa sve do laptopa i pametnih telefona, sve je zapravo započelo s kompjutorskim mišem koji ih je zbog svog futurističkog izgleda i proslavio, a njihov tadašnji slogan 'od gamera za gamere' postao je glavno obilježje ove tvrtke.

- Kada smo krenuli, rekli smo da ćemo napraviti najbolji kompjuterski miš koji će biti 'poklon' gamerima od gamera. I tako je nastao Razer Boomslang, naš prvi uređaj koji je svoje ime dobio po afričkoj zmiji koja je ujedno i jedna najotrovnijih na svijetu - pojašnjava.

Ova kompanija trenutno zapošljava više od 1.500 ljudi diljem svijeta, a njena tržišna vrijednost procijenjena je na 1,6 milijardi dolara. Samo u prvoj polovici prošle godine prihodi tvrtke iznosili su 274 milijuna dolara što je rast od 39 posto.