Tako je sinoć u Vitezu u dvorani Franšiza centra Economic predstavljena knjiga „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“, autora Vilima Karlovića. Knjigu je predstavio Srećko Karić iz Našica koji živi u Zagrebu. U uvodnom dijelu istaknuo je kako ima cilj zajedno s autorom knjige govoriti o Domovinskom ratu u duhu vjere. Slušatelji su mogli čuti svjedočenje i izlaganje pripovjedača vođeno prema određenim temama. Jedna od tema je bila vrijednost žrtve koja se omalovažava kroz iskrivljene istine o Domovinskom ratu i argumente o opovrgavanju teorije o „izdaji Vukovara“ i tzv. „dogovorenog rata“.

Svojim svjedočenjem prikazana je žrtva i zločin koji je počinjen nakon pada grada kroz svjedočenje iz prve ruke o stratištima vukovarske „kasarne“, Ovčare i Veleprometa. Cijelo izlaganje je bilo prožeto duhovnom dimenzijom s naglaskom na dokaze kako Božja prisutnost može učiniti i nemoguće te potvrditi biblijsku istinu „Bogu je sve moguće“. Snaga opraštanja se provlačila tijekom cijelog izlaganja, jer naša pobjeda je potpuna samo ako svojom žrtvom i patnjom upravljamo tako da po uzoru na Isusa Krista oprostimo svim našim mučiteljima-kazao je g. Karić.

O početku pisanja knjige saznajemo od autora Vilima Kalovića: "Vjerujem da se svaki čovjek barem jedanput u životu suočio s gubitkom nade u bolji život i u život uopće. Sve što je u ovoj knjizi napisano poteklo je od tog stanja u kojem sam se našao kada sam bio na samome dnu svoga postojanja." Knjiga je, stoga, velikim dijelom prožeta i njegovim poimanjem duhovnosti, jer je najveći izvor utjehe i nade vidio u Gospodu Bogu pa je to morao prenijeti i čitateljima. Sve patnje i boli koje su prikazane imaju svrhu pokazati koliko čovjek može biti bešćutan i to prema nikome drugome nego čovjeku samom. Više o autoru i aktivnostima možete saznati na www.vilimbook.com .

Najavljujemo predstavljanje knjige i u Rami u prosincu u sklopu projekta Udruge koordinacije rata „Put, Istina, Život“. Knjigu možete nabaviti preko web knjižare www.verbum.hr .